53. évfolyam 3. szám - 2021 NOVEMBER

Menü megjelenítése

Kertgazdaság_53. évfolyam 3. szám - 2021 NOVEMBER

Utolsó frissítés: 2022 május 17.

Tartalom

 

GYÜMÖLCSTERMESZTÉS

3. SZALAY LÁSZLÓ, TÓSAKI ÁGNES, BAKOS JÓZSEF, GYÖKÖS IMRE GERGŐ: Őszibarackfajták virágrügyeinek fagytűrése szabadföldi körülmények között, a mély- és kényszernyugalmi időszakban

18. FICZEK GITTA, GRANIT SELIMAJ, SZALÓKI-DORKÓ LILLA, SIMON GERGELY, MÁTÉ MÓNIKA: Az ásványianyag-tartalom alakulása hazai viszonyok között termesztett homoktövis fajták bogyóiban

 

ZÖLDSÉGTERMESZTÉS

30. GEÖSEL ANDRÁS: A magyar zöldségfogyasztás és termelés változásai az elmúlt években 

37. ÉGEI MÁRTON, BALÁZS VIKTOR: Fontosabb zöldségfajok víz stresszre adott válaszai

53. HORVÁTH KITTI ZSUZSANNA, BULGAN ANDRYEI: Növekedést serkentő baktériumok (PGPR) hatása paradicsom fejlődésére és termőképességére vízhiányban

 

SZŐLÉSZET ÉS BORÁSZAT 

66. HAJDU EDIT, BORBÁSNÉ SASKŐI ÉVA: A szőlőfajták hajtásain fejlődő kacsok jellemzői

 

MEGEMLÉKEZÉS

82. Dr. Kóródi László

84. Dr. Z. Kiss László

Contents

 

FRUITS

3. SZALAY, L., TÓSAKI, Á., BAKOS, J., GYÖKÖS, I.G.: Frost tolerance of flower buds of peach cultivars on field during endo- and ecodormancy

18. FICZEK, G., SELIMAJ, G., SZALÓKI-DORKÓ, L., SIMON, G., MÁTÉ, M.: Differences in mineral content of berries of sea buckthorn cultivars grown under Hungarian ecological conditions

 

VEGETABLES

30. GEÖSEL, A.: Recent trends of Hungarian vegetable production and consumption

37. ÉGEI, M., BALÁZS, V.: Water stress responses of vegetable plant species

53. HORVÁTH, K.ZS., BULGAN, A.: Effect of plant growth promoting rhizobacteria (PGPR) on the growth and productivity of tomato under water deficiency

 

GRAPES AND WINES

66. HAJDU, E., BORBÁSNÉ SASKŐI, É.: Properties of the Tendrils on Shoots of the Vine Varieties

 

COMMEMORATION

82. Dr. Kóródi László

84. Dr. Z. Kiss László