Erasmus+

Erasmus+

Utolsó frissítés: 2023 augusztus 28.

Az Erasmus+ az Európai Bizottság egyik legsikeresebb és legismertebb programja, amely a 33 év alatt, több mint 9 millió egyetemi hallgató mobilitását segítette elő Európában. Az egykori Erasmus+ hallgatók szerint az Erasmus+ tapasztalat a végzés utáni munkakeresést is megkönnyítette számukra.

 


Az Erasmus+ program az Európai Unió felsőoktatási akcióprogramja, amely az oktatás minőségének növelését és az európai együttműködés elmélyítését hivatott segíteni pályázatai révén. Az Erasmust az egyetemek közötti nemzetközi együttműködés elősegítésének, az európai hallgatói és oktatói mobilitás növelésének, az átláthatóságnak, valamint a külföldön végzett tanulmányok és megszerzett képesítések teljes akadémiai elismerésének, beszámításának szándéka vezérli.

Az Erasmus+ program az Európai Unió 27 tagállama, valamint az alábbi nem uniós országok: Egyesült Királyság (2022.01.31-ig), Izland, Liechtenstein, Norvégia, Szerbia, Törökország, Észak-macedón Köztársaság számára biztosítja az együttműködést a felsőoktatás területén. A 34 részvételre jogosult ország Erasmus University Charterrel rendelkező felsőoktatási intézményei vesznek részt a programban. Az Erasmus program 1987-es indítása óta több mint 9 millió hallgató vehetett részt külföldi részképzésen vagy szakmai gyakorlaton a program keretében. Bővebb információ:  tka.hu/erasmus30

Magyarországi szinten az Erasmus programot a Tempus Közalapítvány koordinálja. Az egyetemek a Tempus Közalapítványhoz pályáznak Erasmus költségvetésért, az elnyert összeget saját belső pályázati rendszerükben nyertes hallgatók, oktatók és adminisztratív munkatársak támogatására használják fel.

A hallgatókat számos félelem tarthatja vissza az Erasmus+ ösztöndíj megpályázásától, melyek többsége előzetes tervezéssel vagy megfelelő tájékozódással kiküszöbölhető.

VÁGJ BELE! Kaland, Karrier, Közösség - Erasmus+
 

Pót-Pályázati felhívások: részképzésre (tanulmányi mobilitás) jelentkezés a 2023/2024-es tanév tavaszi félévére 2023. október 15. (24:00h) vagy a választott egyetem nominálási határideje előtti harmadik munkanapig, szakmai gyakorlat esetén 2023. november 1. (24:00h).

Részképzés/Tanulmányi mobilitás (Budai_Campus_reszkepzes_pdf)

Szakmai gyakorlat (Budai_Campus_szakmai_gyak_pdf)

Hallgatói tanulmányi mobilitás dokumentumok
Hallgatói szakmai gyakorlat dokumentumok
Esélyegyenlőségi támogatás
Szaktanári ajánlás hallgatói részképzés HU EN
Szaktanári ajánlás szakmai gyakorlat HU EN