Zöld Út nyelvvizsga

Zöld Út nyelvvizsga

Utolsó frissítés: 2023 szeptember 21.

A MATE Budai Campusa, akkreditált vizsgahelye a Zöld Út általános és szaknyelvi nyelvvizsgának.

A Zöld Út nyelvvizsga vizsgázóbarát, életszerű, kommunikatív, komplex vagy külön írásbeliként vagy szóbeliként is az ország 17 pontján lehető, államilag elismert vizsga.

A sikeres bizonyítvány megszerzésével azt bizonyíthatja a vizsgázó, hogy tanuláshoz vagy munkavégzéshez kapcsolódóan a tudásterületek széles körében képes hatékonyan kommunikálni írásban és szóban.

A Zöld Út szaknyelvi nyelvvizsga a négy fő nyelvi készségen keresztül (írás- és beszédkészség, olvasott és hallott szövegértés) méri a szaknyelvi kommunikációs készséget, ugyanakkor nem célja, hogy az egyes szakmai témakörök hátterében rejlő tényanyagot számon kérje, mintha egy szaktárgyi egyetemi vizsga lenne. A Zöld Út nyelvvizsgára való felkészüléskor a munkaerőpiacon rendkívül jól hasznosítható szaknyelvi nyelvtudásra tehetünk szert.

A Zöld Út általános nyelvvizsga a Zöld Út szaknyelvi vizsgarendszer mintájára kifejlesztett és államilag elismert korszerű, kommunikatív nyelvvizsga. A négy nyelvi készséget modern, fiatalos témákon keresztül méri, részben ismerős, részben újszerű feladattípusokkal. Komplex formában vagy külön írásbeliként és külön szóbeliként letehető. A felvételinél plusz pontot jelent, diploma mellett előny a munkaerőpiacon.

Zöld Út Nyelvvizsgáról bővebben

További információ:
Némethné Almási Ágnes
E-mail: nyelvvizsgahely.buda@uni-mate.hu
Tel: 06-1-305-7575
Cím: Budapest, Szüret u. 2-18. Levelezési cím: 1518 Budapest, Pf. 53