54. évfolyam 4. szám - 2022

Menü megjelenítése

54. évfolyam 4. szám - 2022

Utolsó frissítés: 2024 március 26.

Tartalom

 

IMPRESSZUS

1. Impresszum

 

GYÜMÖLCSTERMESZTÉS

3. BELAY TEWELDEMEDHIN KELETA, SZALAY LÁSZLÓ, BÉKEFI ZSUZSANNA: Hazai és külföldi mandulafajták virágzási ideje

14. MENDELNÉ PÁSZTI EDINA, BAKOS JÓZSEF LÁSZLÓ, SZALAY LÁSZLÓ, MENDEL ÁKOS: Kajszifajták virágrügyeinek fagytűrés- és fagykár vizsgálati eredményei

24. IVÁNCSICS JÓZSEF, PÓLYÁNÉ HANUSZ BORBÁLA, BERGENDI NADIN, VARGA JENŐ: A körte (Pyrus communis L.) virágzásbiológiai jellemzői, fenológiai
adatgyűjtések a MATE GYKK Fertődi kutatóállomásán

 

GYÓGYNÖVÉNYTERMESZTÉS

34. GOSZTOLA BEÁTA, RADÁCSI PÉTER, HAZARIKA URBASHI: Különböző tartósítási módok hatása az orvosi zsálya (Salvia officinalis L.) leveleinek színére és hatóanyag-tartalmára

51. MÁJER PÉTER, SOTKÓ GYULA, ZÁMBORINÉ NÉMETH ÉVA: Termésnövelő anyagok szerepe az aszály okozta stresszhatások kivédésében ipari mák kultúrában

 

KÖSZÖNTŐ

66. Dr. Zatykó József 90 éves

 

MEGEMLÉKEZÉS

68. Dr. Gonda István

70. Dr. Glits Márton

 

SZERZŐI ÚTMUTATÓ

72. Szerzői útmutató

 

SZERZŐK

74. Szerzők

 

Contents

 

IMPRESSUM

1. Impressum

 

FRUITS

3. KELETA, B.T., SZALAY, L., BÉKEFI, ZS.: Flowering time of domestic and foreign almond varieties

14. MENDELNÉ PÁSZTI, E., BAKOS, J., SZALAY, L., MENDEL, Á.: Frost tolerance and frost damage of flower buds of apricot cultivars

24. IVÁNCSICS, J., PÓLYÁNÉ HANUSZ, B., BERGENDI, N., VARGA J.: Pear (Pyrus communis L.) flowering phenological observations at the MATE GYKK Fertőd
research station

 

MEDICAL PLANTS

34. GOSZTOLA, B., RADÁCSI, P., HAZARIKA, U.: The effect of different preservation methods on the colour and active substance content of garden sage leaves

51. MÁJER, P., SOTKÓ, GY. ZÁMBORINÉ NÉMETH, É.: The role of yield-enhancing substances in preventing the stress effects caused by drought in industrial poppy culture

 

GREETING

66. Dr. Zatykó József

 

COMMEMORATION

68. Dr. Gonda István

70. Dr. Glits Márton

 

INSTRUCTION FOR AUTHORS

72. Instruction for authors

 

AUTORS

74. Autors