51. évfolyam 3. szám - 2019 AUGUSZTUS

Menü megjelenítése

Kertgazdaság_51. évfolyam 3. szám - 2019 AUGUSZTUS

Utolsó frissítés: 2022 május 17.

Tartalom

 

Impresszum

 

Gyümölcstermesztés

1. KRIVDÁNÉ DOROGI DÓRA ANIKÓ: A hajtatott szamócatermesztés ökonómiai elemzése

 

Dísznövénytermesztés

2. KOVÁCS ZSÓFIA, TILLYNÉ MÁNDY ANDREA: In vitro steril magvetés és mikroszaporítás az ex situ konzerváció szolgálatában

 

Szőlészet és borászat 

3. BOUDERIAS SAKINA, TESZLÁK PÉTER, BOGNÁR BALÁZS, CSEPREGI KRISTÓF, HIDEG ÉVA, JAKAB GÁBOR, KŐRÖSI LÁSZLÓ: Fotoreaktív nanorészecskék hatása vörösborszőlő-fajták levelének polifenol összetételére és tápelemtartalmára

4. NAGY ZÓRA ANNAMÁRIA, BODOR PÉTER, GYÖRFFYNÉ JAHNKE GIZELLA, KNOLMÁJERNÉ SZIGETI GYÖNGYI, KOCSIS LÁSZLÓ, KOLTAI GÁBOR, MÁJER JÁNOS:: Ligeti szőlő (Vitis sylvestris C.C. GMEL) populációk morfometriai vizsgálatai

 

Zöldségtermesztés 

5. RÁTH SZILVIA, ÉGEI MÁRTON, HORVÁTH KITTY, DAOOD HSSEIN: Különböző ökológiai körülmények között termesztett ipari paradicsom fontosabb karotinoid vegyületeinek mennyiségi összehasonlítása

6. PÉK ZOLTÁN, PINTÉRNÉ GÁLFI ZSUZSANNA, TAKÁCS SÁNDOR, PALOTÁS GÁBOR: Az ipari paradicsom termesztés helyzete

7. SZUKÁCS GERGELY, TILLYNÉ MÁNDY ANDREA: A vaszabi (Wasabia japonica M.) termesztése

 

Gyógynövény 

8. GOSZTOLA BEÁTA, NGUYEN KIM NGAN: Eltérő származású borsfű (Satureja hortensis L.) populációk összehasonlítása beltartalmi tulajdonságaik alapján

 

Köszöntések

Köszöntjük a 90 éves Dr. Pethő Ferencet

Köszöntjük a 100 éves Dr. Bálint Györgyöt

 

Szerzői útmutató


Contents

 

Impressum

 

Fruits

1. KRIVDÁNÉ DOROGI, D.A: Economic analysis of forced strawberry production

 

Ornamentals

2. KOVÁCS, ZS. TILLYNÉ M.A.: In vitro sterile sowing and micropropagation for ex situ conservation

 

Grapes and wines

3. BOUDERIAS, S., TESZLÁK, P., BOGNÁR, B., CSEPREGI, K., HIDEG, É., JAKAB, G., KŐRÖSI, L.: Impact of photoreactive nanoparticles on polyphenol profile and Macro- and micro elements in the leaves of red grapevine varieties

4. NAGY, Z.A., BODOR, P., GYÖRFFYNÉ JAHNKE, G., KNOLMÁJERNÉ SZIGETI, GY., KOCSIS, L., KOLTAI, G., MÁJER, J.: Morphometric analysis of wild grape (Vitis sylvestris C.C. GMEL) populations 

 

Vegetables

5. RÁTH, SZ., ÉGEI, M., HORVÁTH, K., DAOOD, H.: The effect of terroir and vintage year on the main quantity of carotenoid compounds of processing tomato

6. PÉK Z., PINTÉRNÉ GÁLFI ZS., TAKÁCS S., PALOTÁS G.: The status of processing tomato production

7. SZUKÁCS, G., TILLYNÉ MÁNDY, A.: Wasabi (Wasabia japonica M.) cultivation

 

Medical plants

8. GOSZTOLA, B., NGUYEN, K. N.: Comparison of the chemical composition of different summer savory (Satureja hortensis L.) populations

 

Greeting

PETHŐ, F.

BÁLINT, GY.

 

Instruction for authors