Utolsó frissítés: 2022 május 17.
Tartalom
Impresszum
Gyümölcstermesztés
1. KRIVDÁNÉ DOROGI DÓRA ANIKÓ: A hajtatott szamócatermesztés ökonómiai elemzése
Dísznövénytermesztés
2. KOVÁCS ZSÓFIA, TILLYNÉ MÁNDY ANDREA: In vitro steril magvetés és mikroszaporítás az ex situ konzerváció szolgálatában
Szőlészet és borászat
3. BOUDERIAS SAKINA, TESZLÁK PÉTER, BOGNÁR BALÁZS, CSEPREGI KRISTÓF, HIDEG ÉVA, JAKAB GÁBOR, KŐRÖSI LÁSZLÓ: Fotoreaktív nanorészecskék hatása vörösborszőlő-fajták levelének polifenol összetételére és tápelemtartalmára
4. NAGY ZÓRA ANNAMÁRIA, BODOR PÉTER, GYÖRFFYNÉ JAHNKE GIZELLA, KNOLMÁJERNÉ SZIGETI GYÖNGYI, KOCSIS LÁSZLÓ, KOLTAI GÁBOR, MÁJER JÁNOS:: Ligeti szőlő (Vitis sylvestris C.C. GMEL) populációk morfometriai vizsgálatai
Zöldségtermesztés
5. RÁTH SZILVIA, ÉGEI MÁRTON, HORVÁTH KITTY, DAOOD HSSEIN: Különböző ökológiai körülmények között termesztett ipari paradicsom fontosabb karotinoid vegyületeinek mennyiségi összehasonlítása
6. PÉK ZOLTÁN, PINTÉRNÉ GÁLFI ZSUZSANNA, TAKÁCS SÁNDOR, PALOTÁS GÁBOR: Az ipari paradicsom termesztés helyzete
7. SZUKÁCS GERGELY, TILLYNÉ MÁNDY ANDREA: A vaszabi (Wasabia japonica M.) termesztése
Gyógynövény
8. GOSZTOLA BEÁTA, NGUYEN KIM NGAN: Eltérő származású borsfű (Satureja hortensis L.) populációk összehasonlítása beltartalmi tulajdonságaik alapján
Köszöntések
Köszöntjük a 90 éves Dr. Pethő Ferencet
Köszöntjük a 100 éves Dr. Bálint Györgyöt
Szerzői útmutató
Contents
Impressum
Fruits
1. KRIVDÁNÉ DOROGI, D.A: Economic analysis of forced strawberry production
Ornamentals
2. KOVÁCS, ZS. TILLYNÉ M.A.: In vitro sterile sowing and micropropagation for ex situ conservation
Grapes and wines
3. BOUDERIAS, S., TESZLÁK, P., BOGNÁR, B., CSEPREGI, K., HIDEG, É., JAKAB, G., KŐRÖSI, L.: Impact of photoreactive nanoparticles on polyphenol profile and Macro- and micro elements in the leaves of red grapevine varieties
4. NAGY, Z.A., BODOR, P., GYÖRFFYNÉ JAHNKE, G., KNOLMÁJERNÉ SZIGETI, GY., KOCSIS, L., KOLTAI, G., MÁJER, J.: Morphometric analysis of wild grape (Vitis sylvestris C.C. GMEL) populations
Vegetables
5. RÁTH, SZ., ÉGEI, M., HORVÁTH, K., DAOOD, H.: The effect of terroir and vintage year on the main quantity of carotenoid compounds of processing tomato
6. PÉK Z., PINTÉRNÉ GÁLFI ZS., TAKÁCS S., PALOTÁS G.: The status of processing tomato production
7. SZUKÁCS, G., TILLYNÉ MÁNDY, A.: Wasabi (Wasabia japonica M.) cultivation
Medical plants
8. GOSZTOLA, B., NGUYEN, K. N.: Comparison of the chemical composition of different summer savory (Satureja hortensis L.) populations
Greeting
PETHŐ, F.
BÁLINT, GY.
Instruction for authors