52. évfolyam 2. szám - 2020 MÁJUS

Menü megjelenítése

Kertgazdaság_52. évfolyam 2. szám - 2020 MÁJUS

Utolsó frissítés: 2022 május 17.

Tartalom

 

IMPRESSZUM

1. Impresszum

 

GYÜMÖLCSTERMESZTÉS

3. HORVÁTH BÁLINT, SULYOK ENIKŐ, KOCSISNÉ MOLNÁR GITTA: Mézbogyó (Lonicera caerulea L.) fajták fenológiai változásainak megfigyelése hazánkban

17. HROTKÓ KÁROLY: A magyar cseresznyeorsó művelési rendszer fejlesztésének három évtizede

 

ZÖLDSÉGTERMESZTÉS

35. FEKETE KATALIN, TAKÁCS ESZTER, FERSCHL BARBARA, SZALAI ZITA MAGDOLNA, PAP ZOLTÁN: Az öntözés mértéke és a fekete fóliás talajtakarás hatása batávia saláta gyökérkolonizációjának mértékére, fejtömegére és tápanyagtartalmára

47. OMBÓDI ATTILA, PÉK ZOLTÁN, NEMÉNYI ANDRÁS, NAGY ZSUZSANNA, SZALAI ANDRÁS: LED megvilágítás erősségének hatása babyleaf kategóriájú spenótra és salátára

59. HORVÁTH KITTI ZSUZSANNA, BULGAN ANDRYEI, RÁTH SZILVIA, ÉGEI MÁRTON: Vízellátás és a növekedést serkentő baktériumok hatása az ipari paradicsom termésére és minőségére

 

GYÓGYNÖVÉNYTERMESZTÉS

68. GOSZTOLA BEÁTA, URBASHI HAZARIKA: Különböző tartósítási módok hatása a metélőhagyma (Allium Schoenoprasum L.) leveleinek színére és hatóanyag-tartalmára 

 

MEGEMLÉKEZÉS

82. DR. KEREK MÁRIA MAGDOLNA

84. DR. FOLK GYŐZŐ

 

SZERZŐI ÚTMUTATÓ

86. Szerzői útmutató

 

SZERZŐK

88. Szerzők

 


Contents

 

IMPRESSUM

1. Impressum

 

FRUITS

3. HORVÁTH, B., SULYOK, E., KOCSISNÉ MOLNÁR, G.: Observation of pheno-logical changes of blue honeysuckle (Lonicera caerulea L.) cultivars in Hungary

17. KÁROLY HROTKÓ: Three decades of the development of Hungarian Cherry Spindle orchard system

 

VEGETABLES

35. FEKETE, K., TAKÁCS, F., FERSCHL, B., SZALAI Z., PAP, Z.: Changes of AM root colonization and certain inner content parameters due to various irrigation methods of lettuce

47. OMBÓDI, A., PÉK, Z., NEMÉNYI, A., NAGY, ZS., SZALAI A.: Effects of LED irradiance levels on babyleaf lettuce and spinach

59. HORVÁTH, K.ZS., BULGAN, A., RÁTH, SZ., ÉGEI, M.: The effects of water supply and growth bacteria on the production and quality of processing tomato

 

MEDICAL PLANTS

68. GOSZTOLA, B., HAZARIKA, U.: The effect of different preservation methods on the colour and active substance content of chives leaves 

 

NECROLOGY

82. DR. MÁRIA MAGDOLNA KEREK

84. DR. GYŐZŐ FOLK

 

INSTRUCTION FOR AUTHORS

86. Instrustion for authors

 

AUTHORS

88. Authors