Kollégiumok

Kollégiumok

Utolsó frissítés: 2024 január 29.

A MATE Budai Campus hallgatói számára két kollégium nyújt szálláslehetőséget.

A kisebb, hangulatos és családias Szent Gellért Kollégium Újbuda szívében, a Móricz Zsigmond körtérnél, boltok, bevásárlóközpont (Allee), posta, gyógyszertár, szakrendelő, éttermek közelében, 10 percnyi sétára van a campustól.

A nagyobb, modern és panorámás Somogyi Imre Kollégium a Budai Arborétum felett, a Gellérthegy oldalában, a campus területén található a sportközpont és a könyvtár szomszédságában.

A Szent Gellért Kollégium egy ötszintes műemlék jellegű épület első három emeletén található, mely 57 fő számára biztosít férőhelyet. A kollégium felújított szobákkal, modern berendezésekkel és eszközökkel várja a campus leendő és meglévő hallgatóit.

Az első szinten 1 db 2 ágyas és 1 db 3 ágyas szoba, 2 db mosdó és a korszerű tanulószoba található.

A második és harmadik szinten van 2-2 db 3 ágyas, 5-5 db 4 ágyas szoba, 1-1 db zuhanyzó, 1-1 db mellékhelyiség, 1-1 db konyha (mosó- és szárítógépekkel).

Minden szobában hallgatóként: ágy, íróasztal, szék, könyvespolc, szekrény áll rendelkezésre. A szobák hűtőszekrénnyel és mosdóval felszereltek.

Egy kollégiumi koordinátor/szintfelelős segíti a hallgatókat, felügyeli a házirend betartását és szervezi a kollégiumi közösség

szabadidős tevékenységét.

A Somogyi Imre Kollégium egy négyszintes modern épületegyüttes, mely 310 fő részére kínál elhelyezést.

Az épület három szintjén 152 db 2 ágyas és 2 db 3 ágyas szoba található.

Minden szobában hallgatónként egy ágyat, egy íróasztalt székkel, két könyvespolcot és egy szekrényt biztosítunk.

A szobák mosdóval, zuhanyzófülkével, hűtőszekrénnyel, mobilszárítókkal felszereltek.

Szintenként 1-1 db teakonyha (zárható szobaszekrényekkel), 2-2 db leány és fiú mellékhelyiség, valamint közösségi tér van kialakítva. Az alagsorban a klubszoba és a konditerem nyújt lehetőséget kisebb rendezvényekhez, edzésekhez.

A társalgó, a 3 db tanulószoba, a 2 db mosó- és szárítóhelyiség (mosó- és szárítógépekkel) biztosítja a hallgatók korszerű ellátását.

Nemrégiben meg is szépült a kollégium a felújításoknak köszönhetően.


 

Három kollégiumi koordinátor/szintfelelős segíti a kollégistákat, formálja a kollégiumi közösség életmódját, életvitelét és felügyeli a házirend betartását.

További információ: https://kollegium.uni-mate.hu/bemutatkozas-bc