Hírek

Tartalom listázó

Létrehozva: 2025 április 30.

Szaloncukor készítő workshop

A Deák Tibor szakkollégium tagjai egy szaloncukor készítő előadás és workshop során beleláthattak a gyártás érdekességeibe lépésről lépésre oktatók segítségével. Az előadás során megismerhettük a szaloncukor, mint termék múltját és kialakulását, az évtizedek során hogyan fejlődött a gyártástechnológia, illetve az ízvilágok hogyan követték a trendeket. Ez a lehetőség a MATE Tehetség Tanács pályázati forrásának köszönhetően valósulhatott meg.

Az előadás során megismerhették a szaloncukor, mint termék múltját és kialakulását, az évtizedek során hogyan fejlődött a gyártástechnológia, illetve az ízvilágok hogyan követték a trendeket. Ez a lehetőség a MATE Tehetség Tanács pályázati forrásának köszönhetően valósulhatott meg.

A workshop keretein belül háromféle ízű szaloncukrot készíthettek a szerencsés tagok: kókuszos étcsokibevonattal, fehércsokis mangóskrémes, illetve Dubai csokoládé inspirálta ízvilágú szaloncukrot. A workshop remek alkalmat biztosított arra, hogy a kis csoport megtanuljon csokoládét temperálni, amely nélkülözhetetlen a szép és minőségi szaloncukorgyártás előkészítő feladataként. Az olvasztott csokoládét mintákba töltötték, és hagyták megdermedni, üreget képeztek velük a töltelékeknek. A töltelékeket összeállították, majd szintén csokoládéval befedték, és hűtés után megkapták a saját készítésű szaloncukrokat amit saját maguk is csomagolhattak be. A workshop lebonyolításához nagy köszönetet szeretnénk mondani Badakné Dr. Kerti Katalinnak, Molnárné Jakab Ivettnek és Homolya Szabolcsnak, egy örök élményt okoztak számunkra a szaloncukrok készítése által.