Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2024 október 14.

Őszkert 2024: ismét Őszi Kertészeti Napok a MATE Budai Campusán

A MATE Budai Campusa adott ismét otthont az Őszi Kertészeti Napoknak október 11-13. között, ahol nem csak a növények szerelmesei találhatták meg a számításaikat, ugyanis számos izgalmas program és kiállítás is várta az érdeklődőket. A rendezvényen kertészeti cégek termékei is bemutatásra kerültek; kétnyári virágpalánták, virághagymák, évelő dísznövények, kaktuszok, orchideák és krizantémok. Az eseményen a kulináris élményeket kedvelőkre is gondoltak, termelői mézet, lekvárokat és egyéb finomságokat lehetett kóstolni és megvásárolni.  

A programsorozatot Dr. Honfi Péter egyetemi docens és tanszékvezető nyitotta meg péntek reggel, majd Nyitrainé dr. Sárdy Diána, a Budai Campus főigazgatója vezette fel a programot. A rendezvény nemcsak a szakmai fejlődésre, hanem a természet szeretetére és az értékes tapasztalatok, új ismeretek megosztására is nagy hangsúlyt fektetett a növények és a kertészet világában. Az előadások során lehetősége volt a látogatóknak megismerni a legújabb trendeket és innovációkat, kiemelt figyelmet fordítva a fenntartható kertészkedési módszerekre.

Az Őszi Kertészeti Napokon beltéri szobanövény- és bonsai-kiállítás is várta az érdeklődőket. Volt lehetőség vezetett sétát tenni a Budai Arborétumban, de még növényvédelmi szaktanácsadás és érdekes előadássorozatok is elérhetőek voltak. A workshopok között az otthoni lepkenevelésről, a laskagomba termesztéséről, de még a gyógynövények őszi teendőiről is kaphattak betekintést a jelenlévők.

Az Őszi Kertészeti Napok nemcsak a növények iránti elköteleződést erősíti évről évre, hanem közösségi élményt is nyújt, lehetőséget biztosítva arra, hogy a hasonló érdeklődésű látogatók együtt fedezhessék fel a kertészkedés örömét. Az esemény sikerét jól mutatja a sok pozitív visszajelzés, a résztvevők lelkesedése, ami remélhetőleg a következő években is hasonlóképpen folytatódik.