Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2024 június 17.

A Master in Vine, Wine and Terroir Management képzés hallgatóinak látogatása a Szőlészeti és Borászati Intézetben

A Master in Vine, Wine and Terroir Management (Vintage International Master) szőlész-borász mesterképzés hallgatói a 2024. június 10-15. között megrendezett nyári tanulmányi szemle alkalmával látogatták meg a MATE Budai Campusát. A 22 fős csoportot Dr. Varga Zsuzsanna, az Intézet igazgatóhelyettese fogadta és mutatta be a MATE szervezeti felépítését, a Budai Campust, valamint a Szőlészeti és Borászati Intézet oktatási és kutatási tevékenységét. Ezt követően az 5 napos szemlén a hallgatók a Tokaji, Egri, Szekszárdi, Kunsági és a Badacsonyi borvidékeken tettek látogatást.

A 2 éves képzés során a hallgatók a Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro (Vila Real, Portugália), az Università Cattolica del Sacro Cuore (Piacenza, Olaszország), valamint az École supérieure d'agricultures d'Angers (Anger, Franciaország) végzik tanulmányaikat, majd az utolsó félévben egy általuk választott országban készítik el a diplomadolgozatukat.

A Szőlészeti és Borászati Intézet a program indulása óta alapítópartnerként vesz részt a képzésben, valamint a hallgatók témavezetésében.

Bővebb információ a képzésről: Master in Vine, Wine and Terroir Management (Vintage)