Utolsó frissítés: 2022 szeptember 27.
Tartalom
IMPRESSZUM
1. Impresszum
DÍSZNÖVÉNYTERMESZTÉS
3. KISVARGA SZILVIA, NEMÉNYI ANDRÁS, FARKAS DÓRA, ORLÓCI LÁSZLÓ: Biostimulátorok és mechanikai stressz hatásának vizsgálata Matthiona incana (L.) R. Br. Varsovia fajták esetében
16. ÖRDÖGH MÁTÉ, FARKAS DÓRA: Különféle közegek hatása akklimatizált Bowiea volubilis növények morfológiai és élettani jellemzőire
SZŐLÉSZET ÉS BORÁSZAT
29. FAZEKAS ISTVÁN, NYITRAINÉ SÁRDY DIÁNA ÁGNES, TARANYI DÓRA, VARGA ZSUZSANNA: A hagyományos szőlőműveléshez köthető borszőlő-fajták területi aránya Magyarországon 2015-ben és 2020-ban
ZÖLDSÉGTERMESZTÉS
41. VARGA MÁTÉ, SZABÓ ANNA: Optimális szedésidő és ammónium nitrát trágyázás hatásának vizsgálata termés mennyiségre és minőségre a rebarbara állományban
GYÓGYNÖVÉNYTERMESZTÉS
51. GUPCSÓ KATALIN, SOTKÓ GYULA, ZÁMBORINÉ NÉMETH ÉVA: A mák magjának kémiai összetétele és olajcélú hasznosításának háttere
KÖSZÖNTŐ
64. Dr. Csikai Miklós 80 éves
66. Dr. Gonda István köszöntése 75 éves
MEGEMLÉKEZÉS
68. Bálo Borbála
71. Géczy László
73. Retkes József
SZERZŐI ÚTMUTATÓ
75. Szerzői útmutató
Contents
IMPRESSUM
1. Impressum
ORNAMENTALS
3. KISVARGA SZ., NEMÉNYI A., FARKAS D., ORLÓCI L: Biostimulators and mechanical stress on Matthiola incana (L.) R. Br. Varsovia varieties
16. ÖRDÖGH, M., FARKAS, D.: The effect of various substrates on the morphological and physiological features of acclimatised plants
GRAPES AND WINES
29. FAZEKAS, I., NYITRAINÉ SÁRDY, D.Á., TARANYI, D., VARGA, ZS.: The prevalence of traditional wine grape varieties in Hungary in 2015 and 2020
VEGETABLES
41. VARGA, M., SZABÓ, A.: Investigation of the effect of optimal picking time and ammonium nitrate fertilization on quantity and quality in the rhubarb cultivation
MEDICAL PLANTS
51. GUPCSÓ K., SOTKÓ GY., ZÁMBORINÉ NÉMETH É.: The chemical composition of poppy seeds and backgrounds of its utilization
GREETING
64. Dr. Csikai Miklós
66. Dr. Gonda István
COMMEMORATION
68. Bálo Borbála
71. Géczy László
73. Retkes József
INSTRUCTION FOR AUTHORS
75. Instruction for authors